Menu Sluiten

Betonmixer


Betonmixer

Informatie over betonmixers.

Wat zijn betonmixers.

Soorten betonmixers

Een betonmolen is een machine die cement, aggregaat en water homogeen mengt. Een typische betonmolen gebruikt een draaiende trommel om de ingredienten te mengen.

 Er zijn verschillende soorten betonmolens op de markt, maar ze hebben allemaal enkele basiskenmerken gemeen. U moet vertrouwd zijn met de kenmerken van elk voordat u er een koopt.

Betonmixers kunnen worden ingedeeld in twee soorten: batch mixers en continue mixers. Een batchmixer bevat een ronddraaiende trommel met schoepen en schotten. De materialen worden in de trommel gevoerd en de schoepen mengen ze met een vaste snelheid.

 Zodra het mengsel klaar is, wordt het uit de menger geloosd.

Een betonmixer is een werktuig waarmee grind, zand, cement en water gemengd worden tot metsel- of betonspecie of waarmee de betonspecie wordt vervoerd.

 Er zijn kleine betonmolens voor gebruik op de bouwplek en grote zelfrijdende betonmolens voor het vervoer van in een betonmortelcentrale aangemaakte specie.

Elektrische betonmolens vereisen een stroomvoorziening ter plaatse en hebben gewoonlijk een vermogen van 500 tot 1500 watt. Deze mixers zijn lichter dan hun tegenhangers met benzinemotor en vergen vrijwel geen onderhoud.

Ze hebben geen gasfilter of oliefilter nodig en kunnen onmiddellijk starten, ongeacht de buitentemperatuur. Elektrische betonmixers zijn doorgaans ook draagbaarder dan hun tegenhangers met verbrandingsmotor, omdat ze door elektriciteit worden aangedreven.

Continumengers worden gebruikt voor grootschalige bouwplaatsen waar enorme hoeveelheden beton nodig zijn. Ze voeren continu grondstoffen aan en lozen het afgewerkte beton wanneer het klaar is.

Over het algemeen worden continue mengersystemen op de bouwplaats opgesteld en hebben ze een afzonderlijke aanvoerunit, mengerunit en afvoermechanisme. Ze worden meestal gebruikt voor grote constructies en voor het mengen van beton in een continue stroom.

De outputsnelheid is een belangrijke indicator voor de optimale werking van een betonmolen.

 De snelheid waarmee hij per interval beton produceert, hangt af van de tijd die nodig is om de partij te laden, te mengen en te lossen.

Het hangt ook af van de manier waarop de betonmixer wordt geladen en de tijd die nodig is om hem te reinigen. Als het een batchmenger is, wordt de reinigingstijd vaak niet meegerekend in de mengcyclus. Batchmixers hebben doorgaans een hogere output dan continue mixers.

Info over betonmixer

Data over Betonmixer

Wat valt er nog te weten over betonmixers.

Het meest voorkomende type betonmixer is de truckmixer. Dit type mixer is een efficiente manier om beton van de ene locatie naar de andere te vervoeren. De chauffeur van de truckmixer regelt de draaisnelheid in de cabine.

De mixer draait met een bepaalde snelheid tijdens het mengproces. In tegenstelling tot voorgemengd beton dat in een fabriek wordt geproduceerd, wordt het meeste stortklare beton in een vrachtwagen gemengd.

Het doel van een betonmolen is het mengen van cement, toeslagstoffen en water. Wanneer een betonmolen correct wordt gebruikt, helpt hij bij het mengen en kan de betonpasta een gladde, uniforme consistentie vormen.

Een betonmixer kan verschillende soorten beton mengen, maar de keuze hangt af van het project. Er zijn veel verschillende soorten betonmixers op de markt.

Schwing Stetter betonmixers is een topmerk van Duitse oorsprong. Kenmerkend voor deze machines is de hoge inruilwaarde.

Meer info over betonmixer nu op schwing-stetter.vanlootechnics.be.

Tags

Assortiment Betonmixer Vrachtwagens | Bedrijven Betonmixer | Betonmixer Antwerpen | Betonmixer Regio Balen | Betonmixer Schwing Stetter | Betonmixer Vrachtwagen Schwing Stetter | Betonmixer Vrachtwagens |